Trei ani de la plecarea în cea mai lungă călătorie a Annei Marossy

SAMSUNG CSC

Se împlinesc trei ani de la plecarea spre veșnicie a unuia dintre cei mai renumiţi biologi ai României, Anna Marossy. În memoria sa, Asociaţia Pescarilor Sportivi „Aqua Crisius” organizează un eveniment de comemorare joi, 18 octombrie, de la ora 17.00, la monumentul închinat în cinstea acesteia din rezervația naturală Pârâul Pețea.

SAMSUNG CSC

Anna Marossy s-a născut în 1931, în Beiuș. Licențiată a Facultății de Biologie din Cluj-Napoca, a predat disciplina în Ștei, iar între anii 1966 și 1988 a fost muzeograf la secţia de Ştiinţe Naturale a Muzeului Ţării Crişurilor. Era cunoscută pentru lucrările sale cu caracter științific, dar și pentru energia cu care critica acțiuni împotriva naturii, precum defrișările. A studiat temeinic rezervaţia şi nufărul termal din Băile 1 Mai, s-a luptat pentru ca Padișul să devină parc natural și a militat împortiva exploatării resurselor subterane din Roșia Montană.

Distinsă în 2006 cu Premiul de Excelenţă din partea Primăriei Oradea, Anna Marossy a fost o persoană extrem de activă, fiind interesată de flora şi vegetaţia nordică, de tundră şi taiga, pentru a căror observare a întreprins călătorii în Siberia, Alaska, Laponia, Groenlanda, arhipelagul Spitzbergen şi Islanda.

În urmă cu trei ani, pe 18 octombrie, Anna Marossy a plecat în cea mai lungă călătorie, la vârsta de 84 de ani.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri