Trei noi secțiuni din Autostrada Transilvania, pregătite de Compania de Drumuri pentru licitație

Circa 56 de kilometri din Autostrada Transilvania, din apropiere de Cluj Napoca și până lângă Zalău, vor fi scoși la licitație, anunță Compania de Drumuri care precizează că a trimis documentațiile spre validare către ANAP. O parte din sectoarele ce vor fi scoase la licitație încep chiar de la autostrada Gilău – Nădășelu, deschisă oficial traficului în 2018, iar o altă secțiune vine în continuarea tronsoanelor de la Suplacu de Barcău spre granița cu Ungaria, loturi scoase la licitație încă din 2017, dar necontractate nici până în ziua de azi, conform hotnews.ro.

Între cele trei secțiuni de care vorbește CNAIR în prezent există altele două ce încă nu au fost „atacate”. Astfel, de la Poarta Sălajului până la Nușfalău există circa 41 de kilometri de autostradă „lipsă” ce ar trebui și ei scoși la licitație. Pe tronsonul Poarta Sălajului – Zalău (circa 13 km) există în plan și un tunel de aproape 2,4 km în zona Meseș. Mai departe, însă, autostrada până la granița de vest are doar un singur contract semnat recent pentru un lot de 5,5 km – de la Biharia la Borș.

Tronsoanele Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,3 km) și Chirbiș – Biharia (28,5 km) au fost scoase la licitație încă din august 2017, dar nici până în ziua de azi nu au fost contractate.

Foto: hotnews.ro

Distribuie informația
Alte știri