Trei oameni pot visa la o nouă viaţă! S-a pus iar în mişcare “lanţul vieţii”, la Oradea

Generozitatea familiei unui pacient de 60 de ani, intrat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral hemoragic şi efortul colectiv al echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, formată din Dr. Ştefan Pataki, Dr. Anca Chitac, Dr. Adela Bostan, as. Aurelia Cheregi şi as. Petru Cotrău – coordonator de transplant, au pus în mişcare “lanţul vieţii”.

Echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Darina Barzan, as. Cezar Ioniţă) si Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Enache, Dr. Radu Enoiu) au încheiat cu succes încă o etapă a acestei activităţi, prinsă între suferinţă şi speranţă. Astfel, la Institutul Clinic Fundeni, echipa Dr. Vlad Braşoveanu, cu profesionalism şi măiestrie, a reuşit să schimbe soarta unui pacient de 52 de ani, a cărui unică şansă la viaţă era un transplant de ficat. În acelaşi timp, la ICUTR Cluj au primit această şansă alţi doi pacienţi, de 49, respectiv 59 de ani, aflaţi pe listele de aşteptare pentru un transplant renal.

„Transmitem sincere condoleanţe familiei şi îi mulţumim cu profund respect pentru gestul plin de altruism. De asemenea, mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă”,  au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Alte știri