Trei orădeni bănuiți de repetate furturi din societăți comerciale și locuințe, au ajuns după gratii

Trei orădeni bănuiți de repetate furturi din societăți comerciale și locuințe, reținuți de polițiștii bihoreni și arestați de magistrați, în urma a 12 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

Sâmbătă, 14 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oradea și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, cu sprijinul polițiștilor de la B.C.C.O. Oradea și al jandarmilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor au efectuat 12 percheziții domiciliare, toate pe raza municipiului Oradea, pentru a proba activitatea infracțională a unor persoane în legatură cu care exista suspiciunea că ar fi comis mai multe furturi din locuințe și societăți comerciale pe raza municipiului Oradea.


În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor mii de obiecte pirotehnice, zeci de unelte, aparatură electrică și electronică, 28 de biciclete și trotinete electrice, aproximativ 2 kilograme de bijuterii din aur, peste 50.000 de lei, 4.600 de țigarete netimbrate legal, 54 de grame de substanță vegetală și alte diverse bunuri care provin din comiterea unor infracțiuni de furt (anexăm foto).


Totodată, 7 persoane au fost conduse la sediul Poliției Bihorene, pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale îl bănuiesc pe un bărbat de 32 de ani, din municipiul Oradea, că la 20 noiembrie a.c., în jurul orei 21.14, împreună cu un alt orădean de 32 de ani, având feţele acoperite şi glugă pe cap, ar fi pătruns prin efracție și escaladare în sediul unei societăți comerciale din Oradea și, dintr-un depozit, ar fi sustras mai multe cutii din carton ce conțineau obiecte pirotehnice, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

De asemenea, cu aceeași ocazie, cei doi ar fi pătruns pe portiera lăsată neasigurată, într-o autoutilitară ce aparține aceleiași societăți, parcată în curtea imobilului, au părăsit locația cu autovehiculul respectiv pe poarta auto lăsată închisă, dar neasigurată, pentru a transporta cu aceasta bunurile sustrase, revenind după un timp și abandonând autoutilitara în același loc, în curte.

Totodată, polițiștii de investigații criminale bihoreni îl bănuiesc pe un tânăr de 23 de ani, din Oradea, că ar fi asigurat transportul acestora la şi de la locul faptei, precum şi paza locului faptei.

Aceiași doi orădeni de 32 de ani, sunt bănuiți că în seara 4 decembrie a.c., în jurul orei 22.00, ar fi pătruns prin escaladare în incinta sediului unei alte societăți comerciale din Oradea, iar apoi, prin efracție, într-o încăpere a imobilului și, din interiorul unui seif metalic, ce avea ușa închisă, dar lăsată neasigurată, ar fi sustras 1.830,42 euro și de 33.200,31 lei.

Același tânăr de 23 de ani este bănuit că, și în acest caz, ar fi asigurat transportul la şi de la locul faptei, precum şi paza locului faptei.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au reținut pe cei trei orădeni, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Sâmbătă, 14 decembrie a.c., cei trei au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și furt în scop de folosință. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi orădeni de 32 de ani, iar față de tânărul de 23 de ani a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei persoane și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Teritoriale a Analiză a Informației Oradea și al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Distribuie informația
Alte știri