Trei persoane cercetate de DIICOT Oradea pentru trafic de droguri, arestate preventiv pentru 30 de zile

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv trafic de droguri de risc.

Astfel, la datele de 28 și 29 februarie 2024, a fost dispusă reținerea a trei persoane.

Din cercetări a reieșit că una dintre persoane ar fi comercializat substanțe psihoactive, fiind prinsă în flagrant delict, în seara de 27 februarie 2024, în timp ce vindea 35 de grame de mefedronă (2-MMC), pentru 4.300 de lei.

În continuarea cercetărilor, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, la adresele celorlalți doi cercetați, fiind ridicate o cultură indoor de canabis, formată din 32 de plante destinate comercializării, instalații aferente dezvoltării și întreținerii culturii, un cort de protecție, o armă neletală supusă autorizării, 5 cutii cu alice, o arbaletă și 13 săgeți, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a celor trei cercetați, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri