Trei tineri, bănuiți că ar fi sustras bani dintr-o locuință din Tămașda, reținuți de polițiștii bihoreni. Doi dintre aceștia au fost arestați de magistrați

Joi, 30 martie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Hălmagiu, județul Arad, și față de un alt tânăr de 20 de ani, din comuna Vârfurile, județul Arad, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îi bănuiesc pe cei doi tineri din comuna Hălmagiu, județul Arad, că, în noaptea de 25 spre 26 martie a.c., în intervalul orar 19.00 – 00.30, ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din localitatea Tămașda, județul Bihor și ar fi sustras 40.000 de lei, 150 de Euro și un card bancar.

De asemenea, polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa îl bănuiesc pe tânărul de 20 de ani din comuna Vârfurile, județul Arad, că, ar fi asigurat transportatul, de la locul faptei, al celorlalți doi tineri, cu un autoturism.    

Vineri, 31 martie a.c., polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa i-au prezentat pe cei trei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi tineri din comuna Hălmagiu, județul Arad, câte un  mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, față de tânărul de 20 de ani, din comuna Vârfurile, județul Arad, instanța de judecată a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Distribuie informația
Alte știri