Tribunalul Bihor a anulat alegerea sefilor din CJ. Decizia nu este definitiva

Într-o decizie luată vineri, 10 martie, magistrații Tribunalului Bihor au anulat hotărârile prin care în 2016 erau aleși președintele și vicepreședinţii Consiliului Județean Bihor, anunta Digi 24 . În acest fel, judecătorii au dat dreptate filialei județene a PNL, care a contestat felul în care a fost votată conducerea administrației bihoren, mai precis faptul cã nu a fost respectat secretul votului consilierilor.

Completul de judecată „admite acţiunea formulată de reclamantul Partidul Naţional Liberal – Filiala Bihor în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, Bodea Traian şi Mang loan, şi în consecinţă: Dispune anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Bihor nr. 152/28.06.2016 privind alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor si a Hotărârii Consiliului Judeţean Bihor nr. 153/28.06.2016 privind alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Bihor.”

In 28 iunie, grupul PNL s-a retras de la sedinta de constituire a Consiliului Judetean, dupa ce liberalii au acuzat ilegalitati in procedura de vot pentru alegerea presedintelui. Consilierii PNL au sustinut ca secretul votului nu va fi asigurat daca buletinele de vot le vor fi date in avans consilierilor. PNL a cerut ca buletinul sa fie dat fiecarui consilier doar in momentul in care intra in cabina. Scandalul verbal s-a amplificat in momentul in care o consiliera PSD a votat in sala, nu in cabina. Potrivit reporterilor aflati la fata locului au existat si imbranceli intre unii consilieri. In final Pasztor Sandor a fost votat presedinte al CJ Bihor, prin votul celor 18 consilieri UDMR, PSD si ALDE. Vezi mai jos scandalul din CJ.

Alte știri