Tripleta de aur a atletismului juvenil bihorean

Cu cinci medalii s-a intors delegația CSȘ LPS Bihorul de la Nationalele de atletism în aer liber pentru copii I și II (12-13 ani). Trei dintre ele sunt de aur.

Performerii delegației orădene au fost gemenii Remus și Rareș Albu și respectiv, Antonia Sângeorzan. Ei au devenit campioni naționali. Remus Albu a câștigat proba de 80 m plat la copii I, cu timpul de 10,03 sec. Tot el s-a situat pe locul 3 la săritura în lungime, cu 5,13 m, obținând astfel și o medalie de bronz. La rândul său, fratele lui geamăn, Rareș Albu, a devenit campion național la săritura în înălțime, cu 1,45 m. El a fost aproape de podium și la săritura în lungime, clasându-se pe locul 4, cu 4,96 m.

Gemenii sunt elevi la Şcoala generală Nicolae Bălcescu, Oradea, dirigintă, fiindu-le prof. Romina Huban. Idolii lor sunt Usain Bolt, Carl Lewis, Ligia Bara si Simona Halep, pe care au avut privilegiul să o întâlnească pe Stadionul “Iolanda Balaş Soter”, unde marea campioana avea antrenament. Remus  si Rareș Albu au început să practice atletismul în 2013 sub îndrumarea antrenoarei Korodi Ibolya, iar din 2018 sunt antrenaţi de soţii Mariana și Virgil Preda.

Al treilea titlu național a fost adjudecat de Antonia Sângeorzan, care a câștigat proba de triatlon la copile II, cu 1.417 puncte (cu 90 mai multe decât ocupanta locului secund), cu rezultatele de 8,73 sec la 60 m plat, 4,70 m la săritura în lungime și 25,01 m la aruncarea mingii de oină. Ecaterina Cărbunar a devenit vicecampioană națională la lungime copile I, cu 5,04 m, la un singur cm de primul loc! Raisa Sabău a ocupat locul 8 în aceeași probă, cu 4,48 m. Toți aceștia sunt legitimați la CSȘ LPS Bihorul, fiind pregătiți de antrenorii Mariana și Virgil Preda.

„Este cel mai bun rezultat pe care l-am obținut la categoria de vârstă copii, la o singură ediție, de când sunt eu antrenor. Avem o generație foarte bună și am speranța că acești copii vor performa și în viitor, chiar dacă unii se vor mai pierde pe drum. Deplasarea delegației noastre s-a făcut prin amabilitatea domnului Sorin Sabău, care ne-a oferit prin firma sa, condiții de transport, cazare și masă la cel mai înalt nivel, așa cum nu am avut nici la seniori”, spune antrenorul Virgil Preda.

Distribuie informația
Alte știri