Trist dar adevarat. Salariatii din Bihor sunt prost platiti si nici perspectiva nu e imbucuratoare

Comisia Naţională de Prognoză a publicat recent un studiu dar și prognozele pentru următorii ani, pe județe, în privința creșterii salariului mediu net pe economie. Nu sunt imbucuratoare pentru Bihor.

Daca acum un bucurestean castiga in medie 3207 lei, un locuitor din judetele Cluj si Timis, in jur de 2500 lei, unul din Arad, 2011lei, iar un salajan 1956 lei, in schimb, bihoreanul ia doar 1734 lei, situandu-se astfel pe la periferia clasamentului, in privinta salariului.

Nici perspectiva nu e grozava pentru locuitorii din judetul situat in NV-ul tarii. Potrivit estimărilor facute de specialisti, salariul mediu net va creşte cu 26 la sută până în 2020, însă majorările nu vor fi la fel în toate județele.

Chiar dacă venitul mediu net va urca de la 2.274 de lei, în 2017, la 2.864 de lei, în anul 2020, locuitorii din județele considerate a fi mai prospere, vor avea parte de majorări de două ori mai mari decât cei din zonele mai sărace și astfel discrepanțele regionale se vor simți și mai tare.

In Bucuresti si judetele Ilfov, Timis, Cluj, Arges,Prahova, Sibiu, Ialomita si Salaj creșterile salariale vor depăși majorarea medie pe economie, prognozată la 590 de lei, dar vor fi și zone unde creșterile salariale vor fi până în 450 de lei. Si din pacate aici intra Bihorul, iar in acest fel decalajul va creste…

 

Distribuie informația
Alte știri