Tronsonul Nufărul-Cantemir se transformă într-un bulevard al teilor. 63 de copaci au fost deja plantați pe spațiile verzi reabilitate

Peste 60 de puieți de tei au fost plantați, într-o primă etapă, în spațiile verzi amenajate în urma lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir. Totodată, s-au realizat sistemele de irigație și s-a însămânțat gazonul.

Proiectul prevede plantarea în total a 100 de arbori. Cei 63 de puieți de tei cu baloți au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului, restul urmând să fie cuprinși în etapele următoare.

Lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir sunt realizate în proporție de 40%, de curând fiind finalizat procesul de asfaltare a tronsonului cuprins între strada Meiului și Ciheiului.

Lucrările continuă cu amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale carosabilului, a pistei de biciclete pe dreapta și montarea stâlpilor de iluminat. Odată finalizată această etapă, urmează amenajarea tronsonului Ciheiului – capăt Nufărului.

Contractul de execuție lucrări pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din Sc Drumuri Bihor SA – lider de asociere, SC Trameco SA – asociat 1 și Drum Asfalt SRL – asociat 2, iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fără TVA.

În cadrul proiectului sunt montați stâlpi inteligenți, astfel tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h. Vor fi modernizaţi peste doi kilometri și jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde. 

Distribuie informația
Alte știri