Trupa Szigligeti întâmpină Anul Nou cu opereta „Maya”, de Szabolcs Fényes şi Imre Harmath

La acest spectacol de anvergură, alături de actori , participă dansatorii Ansamblului  Nagyvárad,  dar si 17 muzicieni. Subiectul principal al libretului este o poveste de iubire.

„Protagonistul operetei, Charlie, crede că şi-a ucis prietenul la Paris. Fuge şi devine legionar. În Tanger, într-o speluncă plină de fum, în barul Barbarei, cântă seară de seară primadona Maya. Într-o seară, Charlie este implicat într-o bătaie, pentru că vrea să fie cavaler şi să o protejeze pe Maya de un sergent care a băut cam mult.  Mayei începe să-i placă de calaverul ei, însă degeaba, pentru că el încă se gândeşte la iubirea lăsată la Paris – Madeleine. Charlie este nevoit să fugă şi din Tanger, iar Maya, cu faimosul dans al şarpelui, vrăjeşte şi opreşte legionarii care îl urmăresc, ajutându-l astfel să scape. Oare se mai întâlnesc vreodată, dansatoarea şi Charlie…?”, se arată în sinopsis.

Deşi pentru premiera de Revelion, toate biletele s-au epuizat, organizatorii îi invită toţi cei interesaţi şi la spectacolul jubilar care va avea loc în 2 ianuarie, de la ora 19.00. „Maya” va mai fi prezentată de trei ori în luna ianuarie, după cum urmează: 8 ianuarie, ora 17.00 (abonament Bessenyei), 14 ianuarie, ora 17.00 (abonament Papp Magda), respectiv 31 ianuarie, ora 19.00 (abonament Ady Endre).

 

Distribuie informația
Alte știri