Trupa TincArt s-a întors cu multe premii de la Festivalul Internațional „Muzite” din Bulgaria

Trupa Tincart, formată din actori amatori, elevi ai liceului din localitatea bihoreana, a obținut locul I la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Arte „Muzite”, desfășurat în Sozopol, Bulgaria. Evenimentul artistic adună an de an mii de concurenți din Rusia, Cehia, Slovacia, Germania, România, Cuba, Letonia etc. Deplasarea Trupei TincArt la acest festival a fost posibilă datorita sprijinului oferit de Fundația Părinți din România Cluj și Primăriei Tinca, al carei edil, ing. Teodor Coste, sustine actul artistic.

Juriul concursului de la Sozopol e unul internațional, format din cercetători ai Academiei de Științe din Bulgaria și prestigioase universități internaționale, artiști aclamatori, directori de festivaluri internaționale, manageri de asociații de artă, deținători ai Marelui Premiu în diferite arte din edițiile anterioare ale festivalului.

Trupa TincArt s-a întors din Bulgaria cu multe premii și trofee de la acest festival, desfășurat în perioada 10-15 iulie 2019: Premiul 1, pentru cel mai bun spectacol – piesa de teatru „Pijamale / Mă iubește femeile”; Premiul special – cel mai bun actor în rol principal – Patrik Bucsko, pentru rolul Miți Săpunaru; Premiul special – cea mai bună actriță în rol secundar – Anton Carmen Monica, pentru rolul Analina; Premiul „Cel mai bun scenariu” – prof. Iuliu Orban, scenariul piesei „Pijamale/Mă iubește femeile”; Premiul „Cea mai bună regie” – prof. Iuliu Orban, regia piesei „Pijamale/Mă iubește femeile”; Diplomă pentru succes și pentru contribuția la festivalul Muzite – ediția 2019.

Trupa TincArt a devenit astfel un „brand” al comunei Tinca, numele localtatii bihorene fiind astfel cunoscut atât în țară, cât și în străinătate.
Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri