Trupul neînsufleţit al tânărului căzut în Barajul Fughiu a fost găsit de pompierii bihoreni

Foto: ISU Bihor

Trupul neînsufleţit al tânărului de 21 de ani dispărut joi seară în apele Barajului Fughiu a fost găsit vineri de pompierii scafandri la o distanţă de circa 20 de metri de mal şi la o adâncime de circa patru metri, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

Tânărul a fost dat dispărut joi seară, după ce o apelantă a numărului unic 112 sesiza faptul că, în jurul orei 21,05, a auzit strigăte de ajutor în zona barajului Fughiu.

Pentru salvarea victimei, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Pompierii militari au efectuat căutări cu barca şi căngile din dotare, timp de aproximativ două ore, misiunea, desfăşurată în condiţii dificile, determinate de vizibilitatea redusă, fiind sistată în jurul orei 23,30.

Căutarea lui a reînceput la primele ore ale dimineţii zilei de vineri, la faţa locului fiind mobilizate un echipaj SMURD, peste 20 de pompieri în echipaje de căutare-salvare din mediul acvatic, care au acţionat cu şapte bărci şi accesoriile specifice unor astfel de intervenţii, şi echipajul de pompieri scafandri.

Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma efectuării necropsiei.

În urma primelor investigații efectuate, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea îl bănuiesc pe tânărul de 21 de ani că, în intervalul orar 19.00 – 21.00, împreună cu un alt tânăr de 19 ani, din comuna Țețchea, județul Bihor, ar fi pescuit în apele râului Crișul Repede, în barajul din localitatea Fughiu, cu două plase tip setcă monofilament.

Atât plasele monofilament, cu lungimea de 150, respectiv 100 de metri, cât și materialul piscicol de diferite dimensiuni și specii, capturat în respectivele plase, au fost descoperite la fața locului și ridicate în vederea investigațiilor.

Polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procurpr din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii tragicului eveniment, dar și sub aspectul  comiterii infracțiunii de „utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm”.

Distribuie informația
Alte știri