TSD Bihor a cinstit Marea Unire la Bruxelles. Comunicat

Un grup de tineri social democrați bihoreni a participat, la invitația europarlamentarului Emilian Pavel, la evenimenentele organizate de acesta cu ocazia Centenarului Marii Uniri din Bruxelles, avand sprijinul delegației PSD și a grupului S&D.

Cei 15 tineri bihoreni au asistat în sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European la o conferință privind rolul Bihorului în cadrul evenimentelor premergătoare Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, i-au ascultat pe urmașii delegaților bihoreni prezenți acolo în 1918 și s-au bucurat de cântecele și colindele ansamblului Crișana.

În a doua parte a serii, membrii TSD, alături de peste 300 de alți invitați, mai ales din instituțiile europene și din reprezentanțele Statelor Membre pe lângă UE, s-au bucurat de expoziția cuprinzând portretele de mari dimensiuni care au ornat cea mai mare sală de evenimente a Parlamentului European. Aceste portrete înfățișează douăzeci de personalități, bărbați și femei, care și-au adus contribuția atât la dezvoltarea României cât și la progresul umanității, sau care au obținut rezultate sportive remarcabile pe plan mondial. În cadrul acestei expoziții, în prezența vicepremierului Viorel Ștefan, a fost evidențiat și parcursul României în ultima sută de ani, de la finalul Primului Război Mondial și până în prezent, aproape de preluarea, de către țara noastră, a președinției române la Consiliul UE.

La finalul serii, tinerii social democrați bihoreni s-au întreținut cu ceilalți invitați, atât de la Bruxelles, dar și din alte județe ale României, precum Suceava, Galați sau Brașov.

Octavian A. Caciora
Președintele TSD Bihor

Distribuie informația
Alte știri