Tuncer Cücenoğlu: fiecare ţară are avalanşa deasupra capului

Celebrul dramaturg turc, Tuncer Cücenoğlu, comparat de critici cu Cehov, a asistat miercuri seara la cea de a treia reprezentație a spectacolului “Avalanșa”, pusă în scenă de Petru Vutcărău, la Oradea.
Alături i-a fost Nermin Hogea, cea care a realizat traducerea textului în limba română.

Spectacolul “Avalanșa” a avut peste 40 de montări din Argentina, până în Japonia, iar în ţară la noi s-a mai jucat pe scena Naţionalului din București și la secţia maghiară a Teatrului din Timisoara.
Echipa pe care a găsit-o la Oradea, unde a venit după o intalnire cu managerul Elvira Rîmbu, e una minunată, spune autorul care își explică notorietatea piesei “Avalanșa” prin universalitatea ei. Acțiunea se poate petrece la fel de bine în Turcia, România, Franța, Belgia sau în oricare altă țară din lume.

Regizorul care o pune in scenă la Oradea, Petru Vutcărău sustine ca piesa i-a oferit posibilitatea de-a descoperi și alte mecanisme de a citi textul, deoarece există o mare diferență între literatură și teatru. Amalia Buie a creat vestimentația actorilor în functie de sentimentele și trăirile interioare ale personajelor, iar prin manualitatea nodurilor realizate a încercat să exprime incorsetarea cauzată de frică, atât de pregnantă în spectacol.


Din distribuţia spectacolului fac parte Petre Ghimbăşan, Corina Cernea, Consuela Egyed, Ciprian Ciuciu, Şerban Borda, Gabriela Codrea, Mirela Lupu, Andrian Locovei, Anca Sigmirean, Georgia Căprărin, Alin Stanciu, Ion Ruscuţ, Nicolae Segărceanu, Cristian Segărceanu.

Spectacolul ,,Avalanșa” se va juca, cu publicul pe scenă, și joi, 6 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, urmând a se relua și în lunile următoare.


Distribuie informația
Alte știri