Turismul rural și etnoturismul: oportunități pentru o dezvoltare durabilă a Țării Beiușului, lansare de carte la Muzeul Țării Crișurilor Oradea

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, lansarea volumului Turismul rural și etnoturismul : oportunități pentru o dezvoltare durabilă a Țării Beiușului.

Evenimentul face parte din Zilele Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXVI-a și va avea loc în data de 16 mai a.c., de la ora 12:00, la sediul instituției muzeale (Str. Armatei Române nr.1/A), în sala de conferințe.

Volumul, apărut recent (2023) la Editura Muzeului Țării Crișurilor Oradea își propune să ofere o descriere a zonei Beiușului din punct de vedere geografic și istoric, implicând cunoașterea elementelor naturale și antropice în definirea conceptelor de „turism rural” și „etnoturism”. Lucrarea este structurată în cinci capitole, cu detalii pe principalele aspecte ce caracterizează zona din punct de vedere geografic, istoric, economic, al resurselor naturale și cultural-spirituale. Se poate observa din prezenta lucrare că satul nu se limitează la teritoriul sau la vatră, el este o realitate complexă și vie, din punct de vedere mental, arhitectural, etnografic și habitațional.

Moderator va fi Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, Manager, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, iar prezentarea volumului va fi realizată de către Ec. Dumitru Fechete, Director Complex „President” Băile Felix, Dr. Maria Flavia Pop, muzeograf, și Dr. Vasile Todinca, cercetător științific I, Muzeul Țării Crișurilor Oradea.

Totodată, evenimentul va fi acompaniat și de un moment artistic, susținut de către Cvartetul tradițional Șura Ușorilor și de Horitoarele din Căbești.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri!

Distribuie informația
Alte știri