Turismul stomatologic, o practică tot mai des întâlnită

Turismul medical sau dentar se întâmplă atunci când pacienții călătoresc în străinătate în scopul tratamentului medical sau stomatologic. Majoritatea pacienților care optează pentru turism stomatologic merg la tratament în țări asiatice, cum ar fi India, Malaezia, Thailanda și Singapore, și alte țări din Europa de Est, cum ar fi Ungaria, Bulgaria și România.

Care sunt motivele din spatele turismului stomatologic?

Potrivit ultimelor studii, principalele motive pentru turism dentar au fost costurile ridicate ale tratamentelor în țara natală, listele lungi de așteptare și lipsa disponibilității. În plus, alte motive includ pacienții care călătoresc în străinătate în vacanță, motive culturale, perioadă în care includ și tratamentele stomatologice pentru a câștiga timp. 

Unii pacienți călătoresc din țările în care sunt ei imigranți către țările natale pentru a-și face tratamentele stomatologice de care au nevoie, deoarece se simt mai confortabil și în largul lor într-un mediu cunoscut. De asemenea, ei pot prefera să vorbească în limba maternă și să aibă membri ai familiei alături în timpul tratamentului. 

În cazul unui implant dentar, de exemplu, este posibil ca pacientul să petreacă mai mult timp în țara către care s-a îndreptat pentru tratament . S-ar putea, de asemenea, ca pacienții care solicită o opțiune de tratament mai controversată să simtă nevoia să călătorească în străinătate. De exemplu, pacienții cărora nu le place culoarea sau forma propriilor dinți naturali și caută un „zâmbet Hollywood” pot fi în căutarea unui stomatolog care să ofere restaurări indirecte extinse pentru dinții lor care sunt de altfel sănătoși. 

Turismul dentar – servicii calitative la prețuri accesibile

Turismul dentar este o ramura stomatologică aflată într-o continuă creștere la nivel mondial, Toate descoperirile tehnologice se răspândesc acum mult mai repede, permițând specialiștilor din țările în curs de dezvoltare să ofere servicii la fel de calitative ca și cele oferite în țările dezvoltate, dar cu o soluție suplimentară de economisire a costurilor.

Pacienții caută de obicei ajutor profesional pentru două tipuri de probleme dentare: durerea și deteriorarea protezei lor sau probleme estetice privind aspectul neatractiv. De fiecare dată când un pacient apelează la serviciile oferite de o clinică stomatologică, acesta ar trebui să treacă printr-o fază de investigație în care trebuie depistate și diagnosticate toate problemele sale. Unele tratamente și proceduri pot dura câteva zile sau chiar săptămâni, prin urmare mulți pacienți trebuie să fie pregătiți să își ia o vacanță de la serviciu pentru a dedica timpul și atenția necesară problemelor lor dentare. 

Distribuie informația
Alte știri