Turist din Polonia, accidentat pe munte în Bihor/ Cum a decurs intervenția Salvamont

Un turist din Polonia s-a accidentat pe munte, în zona turistică Padiş, în Bihor, fiind solicitată intervenţia Serviciului Salvamont. 

Printr-un apel la 112 primit marți seara, în jurul orelor 18:30, a fost solicitată intervențial Salvamont pentru ajutorarea unui turist polonez accidentat pe traseul Circuitul Cheilor Galbenei, situat în zona turistică Padiș, masivul Bihor. După ce s-a identificat locul exact al accidentului, la caz a intervenit patrula Salvamont care asigură permanența la punctul Salvamont situat în Poiana Glăvoi.


În jurul orei 20 echipa de salvatori a ajuns la victimă și s-a constatat că această prezenta o luxație de umăr și acuza dureri puternice. I s-a acordat primul ajutor iar apoi grupul a fost condus până la punctul Salvamont din Glăvoi. Dat fiind că, după imobilizarea umărului, starea accidentatului se îmbunătățise substanțial, polonezii au precizat că nu doresc chemarea unei ambulanțe și au plecat mai departe, la cabana unde erau cazați.


Atragem, din nou, atenția turiștilor că traseul respectiv este unul dintre cele mai solicitante trasee din zona turistică Padiș, atât ca lungime cât și ca diferență de nivel, vremea caniculară şi ploile abundente din ultima perioadă fiind un handicap suplimentar pentru turiști. Ca atare, traseul trebuie abordat cu prudență și numai de persoane cu experiență în turismul montan pedestru echipaţi corespunzător.

În ultimele 2 săptămâni salvamontiștii bihoreni au avut aproape zilnic intervenții pe acest traseu, în cele mai multe cazuri fiind vorba de persoane epuizate fizic și deshidratate, factori favorizanți pentru producerea de accidente grave.

În speranţa că împreună vom preveni accidentările grave, salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvamont – Salvaspeo al Consiliului Judeţean Bihor , vă doresc zile frumoase și liniștite la munte !

Distribuie informația
Alte știri