Turiştii nu au putut vizita Partenonul şi alte capodopere antice aflate pe vârful Acropolei nici joi, 13 iunie, din cauza caniculei

Mai multe situri arheologice din Grecia, printre care și Acropola din Atena, şi-au închis joi porţile în cele mai fierbinţi ore ale zilei, potrivit Ministerului Culturii. Primul val de zile caniculare din acest an este aşteptat să atingă un „vârf” în cursul zilei de astăzi.

Pentru a doua zi consecutivă, turiştii nu au putut vizita Partenonul şi alte capodopere antice aflate pe vârful Acropolei între orele locale 12:00 şi 17:00 (09:00 – 14:00 GMT), a precizat Ministerul grec al Culturii, informează AFP, potrivit Agerpres.  Serviciile meteorologice prognozau 41-42 de grade Celsius pentru joi în capitala Greciei şi în regiunea sa Attica, ba chiar 43 de grade Celsius în unele locuri.

Temperaturile sunt aşteptate să scadă începând de vineri. Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, cu aproape 4 milioane de vizitatori în 2023, a mai fost închisă în iulie 2023, în timpul unui episod de caniculă de două săptămâni, fără precedent prin durata sa. La acel moment, Grecia era afectată de incendii devastatoare care au distrus 175.000 de hectare.

Distribuie informația
Alte știri