Turneul SoNoRo Conac X „La Grande Belleza”ajunge la Filarmonica de Stat din Oradea

SoNoRo Conac ajunge anul acesta la cea de-a X-a ediție, celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, cu un turneu de concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase spații dedicate muzicii clasice din țara noastră. După ce a debutat la Sibiu și a continuat la Cluj-Napoca și Târgu Mureș, turneul ajunge la Oradea, pe 12 aprilie, ora 19:00, la Filarmonica de Stat Oradea, în Sala Enescu-Bartok, cu un concert susținut de muzicienii Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel) și Freddy Kempf (pian).

Concertul cuprinde următorul program: Clara Schumann (1819 – 1896) – Trei romanțe pentru violă și pian, op. 22Robert Schumann (1810 – 1856) – Fantasiestücke pentru violoncel și pian, op. 73Astor Piazzolla (1921-1992) – Le Grand Tango pentru violoncel și pianJohannes Brahms (1833 – 1897) – Trio pentru violă, violoncel și pian în la minor, op. 114  Accesul la concert este liber, doar pe bază de rezervare a locului, și va fi urmat de un cocktail oferit de Illy și vinurile Avincis.  

Desfășurat în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, SoNoRo Conac va aduce un omagiu arhitecturii prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră. La această ediție aniversară SoNoRo Conac dorește să reamintească că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile. În același timp, de pe harta locurilor acestei ediții festive nu putea să lipsească Oradea, orașul care a primit anul acesta titlul de „Cea mai bună destinație europeană Art Nouveau în Europa”, clasându-se pe locul întâi, un titlu onorant pentru țara noastră. 

„La Grande Bellezza este omagiul pe care îl aducem vieții, bucuriei întâlnirii cu muzica și cu persoane dragi, în spații în care este celebrată frumusețea, armonia, grija pentru artă. În cele nouă ediții ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor clădiri și ale unor timpuri care, deși au fost tulburi, nu au trecut fără a lăsa ceva valoros în urmă. Considerăm că este datoria noastră să păstrăm toată această frumusețe care ne-a fost lăsată moștenire și sperăm ca prin muzică să reîntregim spații, oameni, speranța într-o lume în care frumusețea și arta devin valorile supreme, singurele pentru care merită să purtăm o luptă”, declară Răzvan Popovici, Directorul turneului SoNoRo Conac.  

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri