Turul Ciclist al Bihorului, reprogramat pentru anul viitor

Ediţia din acest an a Turului Ciclist al Bihorului, programată să aibă loc în perioada 9-12 iulie, a fost amânată, din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii au decis să reprogrameze evenimentul pentru anul viitor. Inclus în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale, Tour of Bihor este primul tur ciclist din România implicat în programe de educare a copiilor, și primul transmis integral live în mediul online. 

În momentul declarării stării de urgență în România, își confirmaseră deja participarea la Tour of Bihor 19 echipe, între care și cele trei echipe italiene invitate să participe la Giro d’Italia 2020, iar lista sponsorilor și partenerilor era confirmată în proporție de peste 60%. Organizatorii aveau confirmate echipele de arbitraj, primiseră toate avizele de la Primăria și Consiliul Local Oradea, se pregăteau să trimită documentația legată de traseu la Direcția de Drumuri și începuseră negocierile cu câțiva parteneri noi pe partea de HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) pentru asigurarea cazărilor și meselor.

„A fost o decizie dificilă, având în vedere faptul că ne pregăteam pentru ediția aniversară cu numărul 5, dar sănătatea și siguranța vine mai presus de orice, în această perioadă. Am fost nevoiți să punem totul pe așteptare. Către final de martie am primit de la Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) o informare cum că se suspendă toate evenimentele până la 1 iunie, iar spre final de aprilie am mai primit una, în care suspendarea a fost prelungită până la 1 iulie ”, a declarat Mariana Macovei, marketing și comunicare Tour of Bihor.

Alte știri