Tururi ghidate gratuite de 1 mai la Sarmizegetusa Regia

Foto: Facebook/ CJ Hunedoara

Turiştii care vor vizita Sarmizegetusa Regia pe 1 mai vor beneficia de tururi ghidate gratuite, informează Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

„Duminică, 1 mai 2022, vino în capitala regatului dac şi bucură-te de o experienţă inedită: tururi ghidate gratuite, oferite de DGAMPT Hunedoara, prin specialiştii direcţiei. Timp de 45 de minute, un istoric sau un arheolog va însoţi fiecare grup şi va dezvălui secretele sitului arheologic Sarmizegetusa Regia. Tururile se vor realiza cu începere de la ora 10,00, pentru grupuri de minim 15 persoane”, se arată într-un mesaj postat miercuri pe contul de Facebook al instituţiei.

Conform aceleiaşi surse, şi programul de vizitare se modifică începând cu 1 mai. Astfel, Sarmizegetusa Regia va fi deschisă pe tot parcursul sezonului cald între orele 9,00 şi 20,00.

Sarmizegetusa Regia este prima cetate dacică administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara, din anul 2013 aici fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO.

Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video.

Distribuie informația
Alte știri