Tușe de optimism oferite din suflet de Alina Dinu

De Ziua Poliției Române, comisarul Alina Dinu a pregătit orădenilor și colegilor săi, o surpriză specială: expoziția personală de pictură „Tușe de suflet”. Luni, 25 martie, la Muzeul Orașului Oradea, a avut loc, în prezența colegilor polițiști, a prietenilor, dar și a foștilor colegi din presă, vernisajul expoziției personale de pictură în cuțit „Tușe de suflet”, a artistei Alina Dinu (purtător de cuvânt la IPJ Bihor).

Despre lucrările expuse pe simeze a vorbit asist. univ. dr. Anca Popescu. „Cu Alina am fost colege în presă pe când credeam că putem să schimbăm lumea. Despre tablourile sale pot spune că au o cromatică foarte optimistă. Totul ne invită să mergem lângă florile ei. Tehnica ei este una aparte, care duce spre tridimensional. Puțini pictori abordează această tehnică a picturii în cuțit. E o procedură costisitoare, daca ne gândim câte tuburi se consumă la un tablou. Picturile sale sunt frumos alcătuite. Îți lasă impresia că zburăm. E un entuziasm în Poliția Română!”, a declarat criticul de artă Anca Popescu.

Publicul prezent la vernisaj a fost fascinat de magia culorilor şi de tehnica folosită de artista în uniformă. Purtătorul de cuvânt Alina Dinu, care altă dată are cuvintele la ea, acum s-a dovedit a fi deosebit de emoționată. „Din totdeauna mi-am dorit să pictez. Dar mi-a luat ceva timp până ce teama de eșec a fost înfrântă de dorința de a picta. Învăț în continuu tehnici noi. Am ales tehnica cuțitului pentru că sunt efectiv fascinată de tușele lăsate de cuțit, aceasta a treia dimensiune. Toate aceste sentimente transmise de tablouri mele le dedic, azi, colegilor mei din Poliția Română, sunt tușe de suflet optimiste”, a declarat Alina Dinu.

Ambianța sonoră a evenimentului a fost asigurată de către violonistul Florin Avram, de la Filarmonica de Stat din Oradea.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Orașului Oradea, corpul A, etajul I, sala 21, de marți până duminică, inclusiv, în intervalul orar 9.00-17.00.

Cristina Pușcaș

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri