Ucis la comandă. Un bihorean dat dispărut, găsit MORT într-un canal. Suspecții sunt membrii familiei. Comunicat

Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, din data de 09.01.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem în cauză, cu privire la săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prev. de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, în data de 06.01.2020, lucrătorii Postului de Poliţie al comunei Girişu de Criş, au fost sesizaţi de către numita G.K. cu privire la dispariţia, din data de 05.01.2020, în intervalul orei 1800-2000, a concubinului său, numitul Cordoş Nicolae Vasile domiciliat în comuna Girişu de Criş, nr. 11, jud. Bihor.

Din verificările efectuate de către organele de poliţie au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la faptul că numitul Cordoş Nicolae Vasile a fost omorât în noaptea de 04/05 ianuarie 2020, de către membrii familiei sale, fiind transportat ulterior pe un teren agricol de pe raza localităţii Gepiu, jud. Bihor.

Prin ordonanţa din data de 10.10.2020 a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au fost reţinuţi suspecţii G.K., K.A.P. şi F.I.C.F., începând cu ora 0720, pentru o durată de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor arătate mai sus.

Urmare a verificărilor efectuate de către procurorul criminalist, împreună cu organele de poliţie judiciare din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale, s-a confirmat faptul că în cauză s-au comis infracţiunile de instigare la violenţă în familie, prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, şi profanare de cadavre şi morminte, prev. de art. 383 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal; violenţă în familie, prev. de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicare art. 77 lit. a) Cod penal şi profanare de cadavre şi morminte, prev. de art. 383 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi a infracţiunilor de omor, prev. de art. 188 alin l Cod penal cu aplicare art. 77 lit. a) şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, fiind începută urmărirea penală, in personam, faţă de suspecţii G.K., K.A.P. şi F.I.C.F.

Din mijloacele de probă administrate până în prezent, rezultă faptul că, în seara zilei de 04 ianuarie 2020, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, urmare a instigării suspectei G.K., suspecţii K.A.P. şi F.I.C.F. au aplicat victimei Cordoş Nicolae Vasile lovituri cu un sucitor de lemn şi cu un levier, în zone vitale ale oraganismului, provocându-i leziuni fizice grave, care au generat decesul acestuia.

După comiterea faptei, suspecţii au cumpărat sodă caustică de la Hipermarketul Leroy Merlin, din Oradea, după care au transportat cadavrul până pe raza comunei Gepiu, sat Berechiu, jud. Bihor, unde l-au aruncat în zona canalului colector din apropierea drumului agricol, la circa 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta, loc în care a fost găsit de către organele de urmărire penală.

Înainte de a arunca cadavrul, suspecţii au preparat soda caustică cumpărată anterior şi au stropit victima cu soluţia rezultată, în zona capului, cu scopul de a-i descompune faţa pentru a nu putea fi recunoscut în cazul în care ar fi fost găsită, după care au lăsat-o pe digul canalului, într-o zonă cu vegetaţie deasă.

Cercetările continuă în această cauză, urmând a se formula propunere de arestare preventivă către Judecătorul de drepturi şi libertărţi din cadrul Tribunalului Bihor.

În măsura în care datele prezentate de noi impun precizări de natura celor destinate publicităţii, în raport de specificul cauzei şi faza procesuală în care se află acesta, se va comunica în consecinţă.

Distribuie informația
Alte știri