UDMR a facut analiza alegerilor, „la rece”. Bihorul e judetul cu cele mai mari pierderi pentru Uniune

„Ne asumăm realizările, ne corectăm greșelile” – este concluzia raportului politic prezentat de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la reuniunea Consiliului Reprezentanților Unionali

‘Analizând rezultatele obținute la alegerile locale într-un context anume, putem afirma că am obținut un rezultat bun, avem aproape 200 de primari și peste 200 de viceprimari, avem președinți de consiliu județean în 5 județe, am recâștigat municipiul Satu Mare, însă am pierdut Odorheiul Secuiesc’, a explicat presedintele Uniunii.

Președintele UDMR s-a mai referit la faptul că, luând în considerare și rezultatele recensământului din 2012, cea mai bună mobilizare la vot a fost în rândul maghiarilor care trăiesc în diaspora internă și în regiunile cu populație mixtă — acolo mobilizarea a fost mult mai bună decât în regiunea cu populația maghiară compactă sau în Partium.

‘Cele mai mari pierderi le-am suferit în județul Bihor, apoi urmează județele din Ținutul Secuiesc. Acest fapt trebuie să ne pună pe gânduri, despre acest lucru trebuie să vorbim deschis’, Kelemen Hunor.

La votul din iunie, UDMR a scos in Bihor si in Oradea cele mai slabe rezultate din istorie. Maghiarii au reusit totusi sa obtina conducerea Consiliului Judetean, in urma negocierilor cu PSD si ALDE

Distribuie informația
Alte știri