UDMR Bihor a trimis peste 60 tone de ajutoare în Ucraina

Președintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabó Ödön și primarul comunei Sâniob, Zatyko Jacint, coordonatorul acțiunilor umanitare desfășurate de organizația unională, au susținut, joi, 7 aprilie 2022, o conferință de presă pentru a prezenta public ceea ce, conform spuselor parlamentarului bihorean, „reprezintă valul de empatie de care a dat dovadă și comunitatea noastră, implicându-se în ajutorarea unor comunități din Ucraina”.

Până acum au fost transportate, în localitățile Visk și Câmpulung la Tisa din Ucraina, peste 60 de tone de ajutoare umanitare, reprezentând: îmbrăcăminte, alimente neperisabile, paturi, generatoare electrice, medicamente etc.

Primarul Zatyko Jacint a anunțat că, săptămâna viitoare, alte trei camioane cu ajutoare umanitare vor lua drumul Ucrainei. „E greu să vorbește despre ce se întâmplă acolo. Nu e război, dar în cele două comunități au ajuns foarte mulți refugiați. Numărul acestora a crescut, în doar câteva săptămâni, de la 2.000, la 6.000 de persoane. Asta într-o localitate precum comuna Visk, cu o populație de 16.000 de oameni. Noi am fost primii care au ajuns în aceste comunități. Până acum, am fost de patru ori acolo. Spitalul din Visk e plin, sunt în special mame cu copii, refugiați din alte părți ale țării, unde se duc lupte”.

„E important să reușim să ajutăm la fața locului, pentru că este vorba de oameni care au ales să nu își părăsească țara și pentru că presiunea pe autoritățile locale e din ce în ce mai mare acolo”, a subliniat deputatul Szabó Ödön, menționând implicarea de care au dat dovadă și alte segmente ale comunității maghiare, reprezentanți ai unor localități, precum Săcueni, organizații civice, ca Surorile Franciscane, ori simpli cetățeni, cum e Fekete Lajos, de la organizația UDMR Maramureș.

Distribuie informația
Alte știri