UDMR justifica panourile „Salvăm Oradea de Bucureşti”

Panoul de precampanie cu textul „Salvăm Oradea de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”, vizeaza doar descentralizarea, tema de campanie pentru UDMR inca din anii 90. E declaratia europarlamentarului Iuliu Winkler, prezent pentru cateva zile in municipiul resedinta de judet a Bihorului.

El sustine ca in baza studiilor facute de ceva vreme, liderii Uniunii au venit cu propunerea descentralizarii , prin infiintarea a14 regiuni, bazate pe cele istorice. In epoca comunicarii tabloidizate , spune Winkler, panourile de precampanie ii provoaca pe oameni sa gandeasca.
Mesajul transmis este unul care pledează pentru ca majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti.

Si asta pentru ca locuitorii Ardealului, de la care se strâng aceste taxe, au cea mai mare nevoie de ele, pentru in investiţiile din zonele în care traiesc. In plus, mai spune europarlamentarul UDMR , in acest fel Romania ar prelua modelul german cu economie descentralizata, unde administratiile au competente in domeniul financiar, renuntandu-se la cel francez care e ultracentralizat.

Distribuie informația
Alte știri