UDMR: Ungaria a trimis în Transilvania măști, mănuși și hiroxiclorochină

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că, la solicitarea Uniunii, Guvernul Ungariei a trimis 1,2 milioane de tablete de hiroxiclorochină în România, dar și măști de protecție și mănuși pentru spitale și medici din județe ale Transilvaniei.

Fiecare maghiar este responsabil pentru ceilalţi maghiari, prin urmare, Guvernul Ungariei ajută şi comunităţile maghiare de peste graniţele ţării, inclusiv cu echipamente de protecţie, a declarat ;i ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, vineri, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Péter Szijjártó a declarat că guvernul maghiar oferă şi sprijin concret comunităţilor maghiare de peşte graniţele Ungariei: 600 000 de măşti şi câteva zeci de mii de costume şi alte echipamente de protecţie, respectiv şi teste, urmând ca acestea să ajungă în Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Slovacia, Slovenia şi Croaţia.

Ungaria poate face acest lucru, deoarece podul aerian dintre China şi Ungaria este în funcţiune, iar guvernul maghiar a cumpărat, deja, din China, peste 30 de milioane de măşti, a
subliniat şeful diplomaţiei ungare.

În plus, există o linie de producţie completă, care va începe să funcţioneze în curând şi care va putea produce 2 800 000 de măşti pe lună. Producţia proprie de măşti oferă guvernului maghiar posibilitatea de a-i ajuta pe toţi cei care se confruntă cu probleme mari şi care se află în apropierea Ungariei, a spus ministrul.

Distribuie informația
Alte știri