UE a autorizat punerea pe piață a medicamentului care tratează bronșita la copii

Foto: shutterstock

În mijlocul unei puternice epidemii care afectează mai multe țări europene, UE a autorizat punerea pe piață a primului medicament din lume care permite tratamentul preventiv al ”infecțiilor cu virus respirator sincițial (VRS) la copii”, adică bronșita.

Este vorba de Nirsevimab, vândut sub numele de Beyfortus și produs de grupul anglo-suedez AstraZeneca în colaborare cu francezii din Sanofi. Cei doi giganți au anunțat-o, la câteva zile după știrea că Pfizer ar fi încheiat o serie de teste cu rezultate pozitive pentru ceea ce ar fi primul vaccin împotriva acestui tip de virus.

VRS este unul dintre virusurile care provoacă bronșita, o boală care afectează în principal copiii și care, deși în general ușoară, provoacă simptome care sunt adesea îngrijorătoare și necesită uneori spitalizare. Deocamdată nu există un vaccin împotriva acestei boli, dar Beyfortus lucrează cu aceeași intenție preventivă: administrat sub formă de injecție, are ca scop prevenirea apariției bronșitei.

Este un tratament cu anticorpi sintetici, care furnizează direct organismului armele pentru a lupta împotriva bolii. În schimb, un vaccin permite organismului să dezvolte acești anticorpi singur.

Aprobarea acestui tratament marchează o premieră majoră în lupta împotriva bronșitei, deși nu va fi implementat suficient de repede pentru a afecta focarul din acest sezon.

Sursa: dcnews.ro

Distribuie informația
Alte știri