Uitarea înseamnă o nouă condamnare. Episodul 3: „Patimile unui student nereeducat. Mircea Tulvan”

Seria de filme documentare „Uitarea înseamnă sau nouă condamnare”, este un proiect început în cadrul Școlii de vară Astra, organizat de Festivalul de Film și Istorii Râșnov și susținută de Black Sea Trust.

Materialul video-documentar urmărește, timp de zece episoade, să aducă în spațiul public mărturiile directe ale foștilor deținuți politic bihoreni care au cunoscut ororile Gulagului românesc în perioada comunistă.

Al treilea episod, lansat în Săptămâna Mare, „Patimile unui student nereeducat”, îl are protagonist pe Mircea Tulvan. La data arestării, 10 iunie 1948, Mircea Tulvan era student în anul II la Facultatea de Silvicultură din București. A fost acuzat că ar fi făcut parte dintr-o „unitate subversivă”. În realitate, Mircea Tulvan ne-a precizat că nu a activat în nicio organizaţie subversivă.

„La cantina unde se servea masa, exista un radio la care tinerii ascultau ultimele noutăţi din viaţa politică”, povesteşte acesta. A primit o condamnare de 3 ani, fiind închis la Ministerul de Interne, Jilava, Poarta Albă, Bicaz și a trecut prin reeducare de la Piteşti și Gherla. 

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri