Ultim omagiu pentru Papa Emerit Benedict la XVI-lea. Funeraliile vor avea loc în Piața Sfântul Petru

Foto: ilfaroonline.it

Mii de creștini sunt așteptați să asiste la funeraliile prezidate de Papa Francisc. Ieri au avut loc mai multe vizite private la capela Mănăstirii, unde a fost depus inițial trupul neînsuflețit al lui Benedict al XVI-lea.

Pentru prima dată în istoria de 2.000 de ani a Bisericii Catolice, acestea vor fi oficiate de un papă în funcție. Papa Emerit Benedict al XVI-lea s-a stins din viață la 95 de ani.

În 2012 a surprins întreaga lume când și-a anunțat demisia, spunând că sănătatea nu îi mai permite să rămână pe Scaunul Pontifical. În aceeași perioadă au apărut controverse legate de mai multe cazuri de abuzuri sexule ale unor preoți, despre care s-a presupus că Joseph Ratzinger ar fi știut în perioada în care era Arhiepiscop de Munchen.

La funeraliile de joi sunt așteptați 60 de mii de credincioși, la care se vor adăuga delegațiile Italiei și Germaniei. Deocamdată nu se știe dacă vor fi și alte delegații invitate. Înmormântarea va avea loc în criptele Vaticanului, unde a fost îngropat inițial Papa Ioan Paul al II-lea.

Distribuie informația
Alte știri