Ultima călătorie a Suveranei care a trăit 96 de ani, din care 70 pe tronul Marii Britani

Foto: observatornews.ro

După un drum de șase ore și peste 200 de kilometri de la Castelul Balmoral, sicriul Suveranei a fost depus în Sala Tronului din reşedinţa regală de la Palatul Holyrood . Pe drum, Regina Elisabeta a II-a a fost însoțită de fiica sa, Anne, și soțul acesteia. Scoțienii au ieșit cu flori în mâini, în haine de doliu și au plecat capetele în timp ce sicriul Reginei trecea prin fața lor.

Luni, are loc o procesiune, care va duce sicriul la Catedrala St Giles, unde oamenii își pot lua rămas bun de la regina lor încă 24 de ore. Regele și membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune și vor participa la o slujbă. Sicriul Majestății Sale va fi păzit de cei de la Compania Regală a Arcașilor.

 La ora 12.00 (ora României), Regele Charles al III-lea va vizita Westminster Hall, unde reprezenanții din Camera Comunelor și Camera Lorzilor se vor întâlni pentru a-și exprima condoleanțe. Regele va ține și un discurs.

Mai apoi, Regele și Regina consoartă vor zbura către Edinburgh, unde, în jurul orei 16:25, vor merge în spatele sicriului Reginei de la Palatul Holyrood până la Catedrala St Giles. La ora 17:00, va avea loc o slujbă în memoria Reginei. De la ora 18:00, publicul va putea vedea sicriul, care va rămâne în catedrală timp de 24 de ore. Regele Charles al III-lea va merge la Palatul Holyrood, unde va avea o audiență cu premierul Scoției, Nicola Sturgeon. La ora 19:30, Regele și Regina consoartă vor merge în Parlamentul scoțian, unde membrii vor prezenta o moțiune de condoleanțe. Seara, Regele Charles al III-lea și alți membri ai familiei regale vor reveni la Catedrala St Giles. Sicriul va fi dus la Londra marți, iar regina va rămâne la loc de cinste la Westminster Hall. Înmormântarea Reginei va avea loc la Westminster Abbey, luni, 19 septembrie.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri