Ultima ediţie Tezaur din 2023 vine cu dobânzi neimpozabile de până la 7,25%

foto: digi24.ro

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu scadenţă de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,15% şi, respectiv, 7,25%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Finanţe. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 13 noiembrie – 14 decembrie 2023 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

De asemenea, titlurile pot fi cumpărate: între 13 noiembrie – 15 decembrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului; între 13 noiembrie – 14 decembrie 2023 în mediul urban şi 13 noiembrie – 13 decembrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Distribuie informația
Alte știri