Ultima săptămână de înscrieri la Programul MOL pentru sănătatea copiilor din Bihor

Până în 22 octombrie se mai primesc înscrieri la concursul de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 14-a, 2022 prin care se oferă finanțare pentru proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă, intervenții psihosociale. Fondul total este de 400.000 lei, iar finanțare maximă pentru un proiect nu poate depăși 25.000 lei.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor oferă finanțare pentru proiecte de terapii emoționale și expresive, având ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu afecțiuni cronice, în curs de recuperare după afecțiuni grave sau a copiilor care trăiesc cu dizabilități.

Tipuri de proiecte eligibile:

  • proiecte de terapie emoțională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experiențe și acumulări personale;
  • proiecte de terapie prin artă și de expresivitate artistică: instrumente vizuale, muzică, activități de autoexprimare creativă, individuale și de grup.

Perioada de implementare a proiectelor: decembrie 2022 – august 2023.

Se pot înscrie organizații non-profit care desfășoară, conform actului constitutiv și statutului, activități legate de scopul programului, organizații nonguvernamentale (fundații, asociații, federații), organizații religioase.

În cadrul celor 13 ediții anterioare consecutive ale Programului au fost finanțate 246 de proiecte cu aproape 4,5 milioane de lei, în beneficiul a peste 13.500 de copii și adolescenți. Din Bihor nouă organizații au primit finanțare în valoare totală de 369.000 lei pentru implementarea a 19 proiecte în perioada 2011-2021.

Detalii și formular de înscriere – https://pentrucomunitate.ro/ro/sanatate

Distribuie informația
Alte știri