Ultima tranșă de alimente de la Uniunea Europeană a fost distribuită în Bihor. Peste 30 de mii de pachete

Instituția Prefectului-Județul Bihor a finalizat distribuția celor 30.097 de pachete cu ajutoare alimentare aferente ultimei tranșe din Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2018-2021.

Fiecare pachet alimentar aferent tranșei a 6-a din cadrul POAD conține faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc, carne de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem de fructe normal și dietetic, și cântărește cca 25 de kilograme.

În vederea gestionării eficiente a distribuției, prefectul Dumitru Țiplea a dispus instituirea unui Grup de lucru județean format din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai celor 101 unități administrativ-teritoriale (UAT), precum și ai instituțiilor și serviciilor publice deconcentrate din Bihor. Pachetele cu produse alimentare au fost recepționate și distribuite către beneficiarii eligibili în perioada aprilie-mai, de către Instituția Prefectului în colaborare cu reprezentanții UAT-urilor, iar calendarul de distribuție a fost stabilit în baza unui ordin de prefect.

În conformitate cu OUG nr. 84/2020 privind implementarea Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, beneficiarii eligibili sunt:

    a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

    b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

    c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Am coordonat timp de trei ani POAD și am eficientizat distribuția către beneficiari. Totodată, am urmărit ca pachetele să ajungă la persoanele care au reală nevoie de acest sprijin. Din fericire, gradul de dezvoltare al județului permite în această etapă ca fiecare persoană care dorește, să obțină un loc de muncă. Vom găsi și pe viitor soluții să îi sprijinim pe cei care au nevoie,“ a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Reamintim că Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2018-2021 a fost finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național, iar tranșa nr. 6 din acest an a fost și ultima, care a încheiat programul.

Distribuie informația
Alte știri