Ultima zi în care publicul poate aduce un ultim omagiu la catafalcul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este expus public pentru ultima zi, duminică, 18 septembrie, înaintea funeraliilor de stat de luni, informează DPA/PA Media.

La ora locală 20:00 (19:00 GMT), în întreaga ţară va fi ţinut un minut de reculegere în semn de omagiu pentru regretata regină, publicul fiind invitat să marcheze această ocazie acasă, în prag, în stradă, la evenimente organizate în comunitate sau la priveghiuri.

Între timp, prim-ministrul Liz Truss urmează să aibă o întrevedere cu regele Charles al III-lea înainte de a lua parte la recepţia găzduită de acesta la Palatul Buckingham, la care vor participa şefii de stat sosiţi în vizită.

Regele şi regina consoartă vor găzdui la palat lideri mondiali şi oaspeţi oficiali din străinătate în cadrul acestui „eveniment oficial de stat”, după cum l-a descris purtătorul de cuvânt al regelui.

Truss se va întâlni de asemenea, în Downing Street, cu premierul irlandez Micheal Martin, premierul canadian Justin Trudeau şi preşedintele polonez Andrzej Duda, în contextul în care liderii mondiali sosesc la Londra pentru a participa luni la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a.

Distribuie informația
Alte știri