Ultimele calcule pentru susţinerea cabinetul Ludovic Orban

Urmează o dimineață decisivă pentru soarta cabinetului Ludovic Orban. Premierul desemnat și colegii săi din PNL fac ultimele calcule și poartă ultimele negocieri om la om ca să obțină cele 233 de voturi de care au nevoie pentru învestire, ce va fi dat începând cu ora 14:00, în plenul reunit al Parlamentului.

Pe hârtie, toate partidele care s-au angajat să voteze guvernul Orban au împreună 224 de parlamentari. Doi dintre ei, unul de la USR și unul de la minorități au probleme grave de sănătate și e foarte posibil să lipsească, așa cum s-a întâmplat și la moțiunea de cenzură.

Strategia PSD este să își țină parlamentarii afară din sala ca să nu asigure cvorumul. În aceste condiții, votul pentru învestirea guvernului ar fi amânat până după primul tur al alegerilor prezidențiale.

Ca și la moțiunea de cenzură, parlamentarii PRO România sunt cei care ar putea înclina deciziv balanța într-o parte sau alta. Victor Ponta a anunțat că formațiunea sa nu va vota pentru guvernul Orban, dar ar putea asigura cvorumul de ședință. Cu o condiție însă: Ludovic Orban să îi retragă pe cei 3 miniștri care au primit aviz negativ la audierile din comisii.

Distribuie informația
Alte știri