Ultimul sunet de clopoţel al claselor a XII-a la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”

Absolvenţii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au decis să respecte tradiţia şi să-şi invite familiile, pe cei apropiaţi şi pe colegii mai mici în sala festivă pentru a trăi, în sânul familiei de la şcoală, emoţiile acestei măreţe zile.

Generaţia de anul acesta şi-a lăsat amprenta în istoria liceului prin numărul mare de premii obţinute în cadrul diferitelor competiţii şcolare şi extraşcolare, precum şi prin premiile câştigate la olimpiadele naţionale. Seriozitatea elevilor, implicarea şi competiţia dintre aceştia au reprezentat motorul evoluţiei lor.

Acum patru ani, erau nişte copii. Perioada liceului le-a conturat personalitatea şi i-a transformat în nişte tineri frumoşi, a spus directorul Antonia Nica. Ea le-a adresat absolvenţilor următoarele cuvinte: „Momentul acesta are, în însemnătatea sa, o valoare. Este acea clipă pe care atât de multe generaţii au serbat-o în felul lor. Voi sunteţi unici prin faptul că absolviţi în anul Centenarului Marii Uniri, în anul în care se împlinesc 25 de ani de la reînfiinţarea liceului pe băncile căruia aţi crescut… Sunteţi rodul sacrificiilor strămoşeşti, imaginea viitorului la care visa Iuliu Maniu, patronul nostru spiritual, atunci când lupta pentru înfăptuirea Marii Uniri. Voi reprezentaţi seninul prin care zărim ceea ce va fi peste încă 100 de ani în frumoasa noastră ţară… Sunteţi frumoşi şi buni, sunteţi curajoşi, inteligenţi şi descurcăreţi. Aveţi în faţă viaţa, libertatea mult visată, aceea de a face alegeri, de a căuta, de a călători, de a trăi…”

Diriginţii, prof. Mihaela Danciu şi prof. Şerban Bene, au premiat elevii cu rezultate deosebite, iar prof. Andrei Cristea a oferit diplome de fidelitate elevilor care şi-au petrecut cei 12 ani de şcoală în cadrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. În cadrul festivităţii, au fost premiate şi elevele Vanesa-Dayana Sabău şi Diana-Luciana Ştef, în calitate de şefi de promoţie ai generaţiei lor, absolvind liceul cu media generală 10.

Distribuie informația
Alte știri