Ultimul tronson al drumului expres din zona Calea Bihorului – Episcopia, deschis circulației rutiere. Comunicat

Duminică, 21 iunie, a fost deschis circulației rutiere ultimul tronson al drumului expres, care face legătura între Fughiu-Podgoria și sensul giratoriu din zona Episcopia, de la ieșirea din oraș, spre Satu Mare. Tronsonul de drum deschis ieri reprezintă o continuare a drumului expres realizat în anii trecuți: el pornește din capătul străzii Calea Bihorului de la baza serpentinelor, urcă spre Paleu și continuă pe o lungime de cca 3 km până ajunge în sensul giratoriu de la Magazinul Remarkt din zona Episcopia. În jurul orei 16.00, înainte de deschiderea drumului, zeci de mașini s-au așezat la coadă pentru a inaugura acest tronson.

,,După ce am deschis continuarea drumului expres, mă bucur că foarte mulţi oameni au venit să circule pe acest drum, mă bucur că sunt mulţumiţi. Acest drum va fi ca o centură pentru traficul uşor al municipiului Oradea, practic o variantă ocolitoare pentru șoferi. Pentru că, dacă vii dinspre Cluj şi vrei să ajungi spre zona Biharia, unde e nodul de legătură cu viitoarea autostradă, dinainte de intrarea din Oşorhei, vei putea intra pe acest drum şi vei ieşi aici la acest sens giratoriu”, a spus viceprimarul Florin Birta, prezent la deschidere.

Valoarea totală a proiectului a fost de 28 milioane lei (fără TVA), iar lucrările au fost finanțate din bugetul local. Firma executantă este asocierea formată din S.C. Drumuri Orășenești, S.C MBS Group S.R.L și  S.C Abed Nego Com S.R.L. În luna mai 2018 a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor, iar în luna iulie 2018 au început lucrările la acest drum.

Drumul are o lungime de aprox 3 km, pe ambele părți au fost amenajate trotuare, iar pe o parte o pistă de biciclete cu două sensuri. Totodată, pe întreaga sa lungime, drumul este iluminat.

Lucrarea a fost destul de complexă, culminând cu un viaduct de aproape 250 m. Punctul maxim de înălțime a viaductului se ridică la 20 m față de nivelul solului, iar pentru realizarea lui au fost necesari 92 de piloți forați la o adâncime de 20 m.

Distribuie informația
Alte știri