Un absolvent de Gojdu, student la renumita Universitate Comercială „Luigi Bocconi”din Milano

Pentru Iulian Augustin Pavăl studiile universitare au început pe 1 septembrie. Unul dintre tinerii orădeni cu care ne mândrim a devenit în această vară student la renumita Universitate Comercială „Luigi Bocconi”din Milano, fondată în 1902, cotată printre primele 25 cele mai bune instituții în lume în domeniile economie, econometrie, contabilitate și finanțe în ultimele QS World University Rankings.

„Admiterea se face pe baza unui examen internațional de aptitudini școlare, pe model american. Sunt 4 probe, una de literatură și interpretare de text în limba engleză, alta de gramatică și vocabular a limbii engleze și două probe de matematică de liceu, aproximativ de nivel M2, eseul personal (din care să reiasă motivația de a urma cursurile facultății), CV-ul cu activități extra-curriculare și mediile școlare din clasele a X-a și a XI-a”, spune fostul gojdist.

Iulian a fost pe tot parcursul studiilor liceale nu numai un elev foarte bun ci și un adolescent implicat activ în acțiunile de voluntariat. A fost, de asemenea, membru in Consiliului Județean al Elevilor Bihor. Din 2012 a început colaborarea cu un mare operator aerian, fiind pentru ceva vreme unul dintre cei mai tineri consultanți pe probleme de legislaţie aviatică la Lufthansa.

Iulian își dorește ca după absolvirea Universităţii„Luigi Bocconi” să urmeze un program de master în domeniul finanțelor sau managementului. “Ca și un model de carieră ideală aș considera administrarea unor fonduri de investiții, strategie comercială în retail banking sau consultanță pentru zona de FinTech” spune tânărul orădean, de care cu siguranță vom mai scrie.

Distribuie informația
Alte știri