Un angajat al Penitenciarului Oradea, confirmat cu coronavirus. Alți 12 se află în izolare

La Penitenciarul Oradea s-a înregistrat primul caz de infectare cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un bărbat care s-a testat la întoarcerea din concendiu, după ce soţia acestuia a fost confirmată cu noul coronavirus.

„Unitatea de detenţie a informat Direcţia de Sănătate Publică Bihor, care a demarat procesul de identificare a contacţilor. Au fost găsiţi 12 contacţi care au fost scoşi din serviciu şi înlocuiţi cu personal de rezervă. Se menţine conduita preventivă, triajul angajaţilor, dezinfecţia spaţiilor, monitorizarea permanentă a stării de sănătate atât a angajaţilor, cât şi a persoanelor private de libertate”, a precizat Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea pentru crisana.ro.

Potrivit acesteia, angajaţii izolaţi la domiciliu sunt asimptomatici, starea lor de sănătate fiind monitorizată constant. De asemenea, într-o stare bună de sănătate este şi bărbatul confirmat pozitiv. Printre contacţii acestuia nu se numără persoane private de libertate.

Distribuie informația

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Alte știri