Un ansamblu rezidențial va fi construit în incinta unei foste întreprinderi viticole din Oradea

Comisia municipală de urbanism și amenajarea teritoriului a dat aviz Arhitect Șef pentru construirea unor locuințe colective pe str. Dimitrie Anghel. Avizul a fost solicitat de firma S.C RMK Nordtel S.R.L, care dorește construirea unui ansamblu rezidențial în incinta unei foste întreprinderi viticole din Oradea, prin desființarea clădirilor industriale vechi existente.

Astfel, prin proiect se propune construirea a patru corpuri de clădire cu regim de înălțime P+2E cu câte 6 apartamente fiecare. În total vor rezulta 24 de apartamente pentru care se vor amenaja în incintă, la nivelul solului, tot atâtea locuri de parcare.

Suprafața terenului vizat de această investiție este de 2.214 mp, din care un procent de 30% va fi ocupat de clădiri,  32% de zone verzi și diferența de platforme amenajate (alei, căi de acces, trotuare).

De menționat că parcela a făcut parte din zona de studiu a PUZ-ului aprobat prin HCL nr. 147/2022.

„Singura construcție care se va păstra din vechea incintă va fi un beci vechi, care după ce va fi reabilitat va fi pus la dispoziția locuitorilor ca spațiu de depozitare. Construcția ansamblului vine ca o urmare a unui proces natural de reconversie funcțională a fostelor incinte de depozitare și îmbuteliere a vinului. Astfel, terenul se eliberează de construcțiile industriale și primește o nouă funcțiune compatibilă cu funcțiunile zonei”, a spus Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Accesul în incinta ansamblului rezidențial se va realiza din str. Dimitrie Anghel, care va fi lărgită în dreptul amplasamentului, asigurându-se 6 m din axul drumului pe partea beneficiarului.

Distribuie informația
Alte știri