Un apart-hotel va fi construit în Oradea pe strada care duce spre Ciuperca

Un nou apart-hotel va fi construit în zona de deal a Oradiei, la intersecția străzilor Gh. Doja și Graurilor, respectiv pe str. Gh. Doja, nr. 25. Momentan aici se află o clădire nefolosită și într-o stare avansată de degradare.

„Cel mai probabil, interesul pentru investițiile în serviciile de cazare în astfel de zone va crește, având în vedere acordarea statutului de stațiune balneară și balneoclimaterică pentru un areal din zona centrală a municipiului Oradea, malurile și lunca râului Crișul Repede, precum şi o arie din zona Universității Oradea. Zona este deja una de interes turistic, având în vedere situarea în apropiere a Dealului Ciuperca, a Parcului Brătianu, a Aquaparkului, a malului Crișului Repede și a zonei centrale a orașului”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

S.C Ștefania Imob S.R.L a solicitat Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) aviz Arhitect Șef pentru lucrarea „Plan Urbanistic de Detaliu PUD pentru demolare construcții existente și construire apart-hotel pe str. Gh. Doja nr. 25″.

Proiectul a primit aviz favorabil, urmând faza de consultare a populației, iar apoi supunerea aprobării proiectului în Consiliul Local.

Regimul de înălțime al apart-hotelului va fi subsol + parter + etaj + mansardă și va avea maxim 10 camere și 11 locuri de parcare.

Zona studiată face parte din intravilanul municipiului Oradea, iar conform zonei funcționale UTR Liu este o zonă caracterizată prin funcțiunea rezidențială cu densitate mică, predominant locuinţe unifamiliale, pe un parcelar omogen şi regulat, rezultat al unor operaţiuni de urbanizare, cu parcele generoase, având deschiderea la stradă.

Alte știri