Un apartament a luat foc pe Bulevardul Dacia. proprietara a fost ranita. Comunicat ISU

Vineri, 07 aprilie a.c., în jurul orei 09.20, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost anunțat cu privire la producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe de pe Bulevardul Dacia din municipiul Oradea, apelanta numărului unic 112, o vecină care observase incendiul, precizând totodată faptul că proprietara locuinței, pe care o ajutase să iasă din apartament, a fost rănită.

La adresa indicată au fost mobilizate de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.
Echipajul SMURD a acordat îngrijirile necesare proprietarei, în vârstă de 66 de ani, care suferise arsuri de gradul II la nivelul feței, transportând-o ulterior la spital, iar echipajele de stingere au procedat la localizarea și lichidarea incendiului, ce se manifesta la una dintre încăperile locuinței, respectiv la evacuarea persoanelor din apartamentele situate la același etaj și la etajul superior, întrucât fumul inundase casa scării, pătrunzând și în câteva apartamente.
Incendiul a fost stins în aproximativ 10 minute, forțele de intervenție împiedicând extinderea flăcărilor la celelalte două camere, la bucătăria și la cele 2 băi ale locuinței.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis (lumânare) în spații închise. Ca urmare a producerii incendiului au ars bunurile din intreriorul camerei afectate de flăcări și o fereastră.

Alte știri