Un areal semnificativ din Oradea ar putea obține statut de stațiune turistică de interes național

Primarul Ilie Bolojan a anunțat că documentația în vederea atestării Municipiului Oradea ca stațiune turistică de interes național a fost depusă la Ministerul Turismului. Echipa de experți a delimitat un areal din urbe care să fie declarată stațiune turistică.

Se compune practic din două zone: zona centrală a Municipiului Oradea, cu monumentele istorice, începând de la Bazilica Romano-Catolică, strada pietonală centrală, cu tot ce înseamnă centrul istoric și mergând până la Universitate, și zona coridorului verde al Crișului Repede, pornind de la Podul Mareșal Prezan, Aquapark-ul Nymphaea, lunca Crișului, Dealul Ciuperca, Parcul Brătianu, traversând zona centrală, până la Ștrandul Ioșia. “Proiectul nostru este ca, în cursul lunii iunie, să obținem acest statut de stațiune turistică de interes național, după care să pregătim câteva proiecte care s-ar încadra în acest concept”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Edilul sustine că unul dintre aceste proiecte ar urma să fie un spa, care să fie amenajat pe jumătate din actualul amplasament al Ștrandului Ioșia, cu intrare separată, cealaltă parte a ștrandului urmând și ea să fie reabilitată, rămânând cu actualele funcțiuni. Va fi un spa modern, care se va lega cu Sala polivalentă și noua piațetă publică, care va fi realizată în zona respectivă.

Prin obținerea statutului de stațiune turistică de interes național, Municipiul Oradea va avea avantajul de a putea accesa fonduri europene și guvernamentale care altfel nu ar putea fi accesate și, de asemenea, s-ar consolida imaginea de oraș turistic, fiind puse în valoare, alături de patrimoniul arhitectural al orașului, și posibilitățile de tratament balnear pe care le oferă municipiul, a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Foto: booking.com

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri