Un băiețel din Bacău, înger salvator pentru 5 copii. Unul e din Bihor

Cinci copii cu afecțiuni grave au primit o șansă la viață, grație părinților unui băiețel din Bacău, intrat în moarte cerebrală, care au fost de acord să-i doneze organele. Donatorul, în vârstă de 10 ani, a sfârșit fulgerător din cauza unei malformații la creier.

„Noi am avut ideea de acasă să spunem că organele lui să fie bune pentru altcineva, să le donăm ,am plecat cu intenția asta, să facem un bine. Să trăiască și el pe lângă ceilalți, care le dăm o șansă la viață, să trăiască și el. Dacă el nu a putut să se salveze, măcar pe altcineva să salvăm”, a declarat mama băiețelului din Bacău.

Organele prelevate îi vor ajuta pe câțiva copii din Austria, Germania și România, care s-au dovedit compatibili. Plămânii, inima și ficatul au fost trimise în Austria și Germania.

Rinichii au rămas în țară. Unul a fost transplantat la Iași, iar celălat a ajuns la Cluj, unde a fost transplantat unei fetițe de 13 ani din Bihor. Aceasta a fost diagnosticată cu insuficiență renală de la 7 ani, și de la 11 ani facea dializă.

Alte știri