Un băieţel din Oradea a murit în spital. Medicii suspectează un nou caz de gripă

Un băieţel de doi ani şi şase luni din Oradea a decedat marţi la Spitalul municipal din Oradea. Medicii suspectează că ar fi vorba despre un nou caz de gripă.

„E un caz posibil, dar nu avem încă confirmarea de la Institutul Cantacuzino. Nu putem spune că e cauzat de gripă până nu avem confirmarea de la institut. Chiar azi am trimis o probă, iar mâine vom avea rezultatul”, a declarat pentru agerpres.ro directorul executiv al DSP Bihor.

Copilul a fost internat luni cu stare generală alterată, febră, tuse, dispnee. Părinţii copilului l-au dus vinerea trecută la medicul de familie, care l-a consultat, i-a prescris tratament de urmat acasă, însă febra din ce în ce în mai mare şi simptomele grave i-au determinat pe părinţi să-l interneze luni la spital.

„Am luat legătura cu medicul de familie, care ne-a spus că băiatul avea făcute toate vaccinurile, avea toată schema de vaccinare completă. Nu a fost vaccinat antigripal, într-adevăr, dar a fost vaccinat conform programului naţional de vaccinare. Aşteptăm rezultatele de la Cantacuzino”, a mai spus dr Daniela Rahotă.
Medicii de la Spitalul clinic Municipal au fost cei care au solicitat intervenţia DSP Bihor, afirmând că „decesul ar putea fi legat de gripă”.

Distribuie informația

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Alte știri