Un bărbat, bănuit că ar fi înșelat mai multe persoane cu peste 45.000 de euro, cercetat de polițiștii de investigații criminale bihoreni

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat de 45 de ani din municipiul Oradea, bănuit de comiterea, în concurs, a 5 fapte de înșelăciune cu autovehicule. Acesta este bănuit că, în perioada 2019 – martie a.c., ar fi promis mai multor persoane din Oradea că, în schimbul unor sume de bani, le va aduce și livra autoturisme second – hand, importate din Germania.

În acest context, bărbatul ar fi solicitat diferite sume de bani în contul promisiunilor de livrare a autovehiculelor. După încasarea banilor, acesta nu ar mai fi livrat autovehiculele promise, iar banii încasați au fost folosiți de acesta în interes persoanl, fără a fi restituiți păgubiților.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 45.000 de euro, din care au fost recuperați, până în prezent, 8.700 de euro.

În prezent, cel în cauză se află în curs de judecare la Judecătoria Oradea pentru alte 3 fapte similare, comise în perioada 2017 – 2019, în care polițiștii bihoreni au finalizat cercetările.

Polițiștii Compartimentului Trafic și Furturi de Autovehicule din cadrul Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri