Un bărbat, bănuit că ar fi sustras un utilaj, în valoare de 100.000 de lei, reținut de polițiștii bihoreni în urma a două percheziții domiciliare

Joi, 15 decembrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii  Serviciului de Investigații Criminale – Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului, au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 28 de ani, din comuna Marca, județul Sălaj, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu numere false de înmatriculare.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, bărbatul ar fi condus pe drumurile publice o autotutilitară cu platformă, care avea aplicate plăcuțe cu un număr fals de înmatriculare și, folosind chei potrivite, ar fi sustras un mini excavator care aparține unei societăți comerciale bihorene, din parcarea unui centru comercial de pe raza municipiului Oradea, provocând astfel un prejudiciu de 100.000 de lei.

Tot joi, 15 decembrie a.c., în urma a două percheziții domiciliare efectuate de polițiștii de investigații criminale bihoreni în municipiul Marghita, județul Bihor și în localitatea Marca, județul Sălaj, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celui în cauză, polițiștii au descoperit, pe raza localității sălăjene Marca, mini excavatorul sustras de pe raza municipiului Oradea.

Utilajul a fost recuperat de polițiștii de investigații criminale bihoreni și restituit proprietarului.

Polițiștii de investigații criminale bihoreni l-au prezentat pe bărbatul de 28 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii bihoreni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor  domiciliare efectuate, polițiștii de investigații criminale bihoreni au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Distribuie informația
Alte știri