Un barbat banuit de repetate furturi din autoturisme, retinut de politistii oradeni si arestat de magistrati

Miercuri, 10 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliției Municipiului Oradea în colaborare cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat și cercetat un bărbat de 27 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, furt calificat și distrugere.

Cel în cauză este bănuit că, în perioada aprilie – octombrie 2017, ar fi comis mai multe furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Oradea, iar unora dintre autovehicule le-ar fi distrus diverse elemente de caroserie, prejudiciul total cauzat astfel fiind estimat la 6.900 lei.

Astfel, acesta este bănuit de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme că, la 27 aprilie 2017, în jurul orei 09.18, ar fi profitat de faptul că un orădean și-ar fi lăsat deschis unul dintre geamurile autoturismului care era parcat pe o stradă din Oradea și ar fi sustras din interiror un telefon mobil și 500 lei, cauzând un prejudiciu total estimat la 2.500 lei.

Totodată, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 4 iulie a.c., în jurul orei 01.10, ar fi distrus prin lovire cu un corp dur mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism parcat pe o altă stradă din Oradea, provocând un prejudiciu estimat la 3.000 lei.

De asemenea, cel în cauză este bănuit de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme că, la 24 septembrie 2017, în intervalul orar 00.00 – 03.40, ar fi pătruns prin efracție într-un autoturism parcat pe o stradă din Oradea și ar fi sustras articole de îmbrăcăminte, un memory stick și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 600 lei.

Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta și că, în noaptea de 7 spre 8 octombrie a.c., în intervalul orar 23.40 – 03.00, ar fi pătruns prin efracție într-un autoturism parcat pe o stradă din Oradea și ar fi sustras un telefon mobil, cauzând un prejudiciu estimat la 800 lei.

Miercuri, 10 ianuarie a.c., în urma continuării cercetărilor, polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliție Municipiului Oradea l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Joi, 11 ianuarie a.c., cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorii s-au adresat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 de zile.

Polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliție Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri